Initiatieven

De Groene Ruijter

Één van de plekken waar we initiatieven verbinden die hard willen werken aan een wereld waarin plant en dier kunnen floreren opdat wijzelf dat ook kunnen doen.

Ciruculair ambachtscentrum

Ben jij een creatieve stoffeerder, meubelmaker, coupeur/ coupeuse, restaurateur, maak jij spullen uit biobased materialen of maak jij circulaire producten die we nog niet bedacht hebben?

Hemelse Kas & Kas&Co

Samen streven wij naar de continuïteit van de teelt van inheemse en wilde planten, het vergroten van de biodiversiteit en het creëren van waardevol groen lokaal werk.

Het GroenBlauw loket

Het Groenloket is er voor alle bewoners uit de regio die informatie zoeken over groene gevels, daken, moestuinieren, inheemse planten, composteren en andere initiatieven.

Vergroen je dak

Door in jouw tuin de biodiversiteit te vergroten creër je een corridor voor alle dieren. Alle tuinen bij elkaar maken onze leefomgeving tot een groot natuurgebied.

Oud hout nieuw leven

Veel hout dat binnenkomt op de scheidingsstations van het GAD is geschikt voor hergebruik. Samen met Tomin en het GAD kunnen we dit hout een nieuw leven geven.

Leerlingtraject Hout, Circulariteit & Groen

Houd je van nieuwe maken van bestaande materialen? Wil je een vak leren en tegelijkertijd creatief zijn of met je handen bezig zijn?

Ruimte te huur!

Welkom in onze knusse of ruime vergaderruimtes en zalen. Bij ons vind je verschillende zaalopties, perfect voor allerlei soorten bijeenkomsten.

Weggeefwinkeltje

De gehele opzet van het weggeefwinkeltje is gewijzigd. Vanaf nu is een ieder die een verwijzing heeft van Versa of de Voedselbank welkom.

Houtzagerij

Onze houtzagerij is bedoeld om mensen bewust te maken waardevol hout uit eigen regio te halen en minder gebruikt hout te verspillen.

GreenTeam

Om meer inovatieve groene initiatieven van de grond te krijgen heeft de AltijdWerkplaats in 2019 het GreenTeam in het leven geroepen.

AltijdFietsenwerkplaats

Gedoneerde fietsen of weesfietsen knappen we bij Altijd Werkplaats op tot functionele fietsen die weer geschikt zijn voor een tweede leven.

Het atelier

De AltijdWerkplaats heeft groen en duurzaam hoog in het vaandel staan, en daarom vinden wij het upcyclen van gebruikt materiaal zo belangrijk.
Gelaatsschermen bij AltijdWerkplaats

Gelaatsschermen

Sinds de start van de lockdown produceert de AltijdWerkplaats gelaatsschermen om de besmettingskans op het Corona virus te reduceren.