Circulair ambachtscentrum

OPROEP

Gooische CAC (Circulair AmbachtsCentrum).

Hey circulair ambachtsmens, maker, kunstenaar! Ben jij op zoek naar een bijzondere werkplek met gelijkgestemden? Top! Wij zijn namelijk op zoek naar jou!

Wie
Ben jij: een creatieve stoffeerder, meubelmaker, coupeur/ coupeuse, restaurateur, maak jij spullen uit biobased materialen of maak jij circulaire producten op een manier die we nog niet bedacht hebben? Heb je zin om gezamenlijk bij te dragen aan de circulaire economie? En ben jij ook nog eens op zoek naar een werkplaats? Lees dan als de wiedeweerga verder.

Waar
Op inspiratielokatie de Groene Ruijter (GRRU) in Bussum maakt de AltijdWerkplaats ruimte voor een CAC op een wel heel bijzondere plek. Alles draait, in dit voormalig schoolgebouw, om biodiversiteit, werk en de circulaire economie.

Wat
In de gymzaal, die geheel in stijl circulair verbouwd werd, zijn verschillende werkplaatsen beschikbaar. Deze variëren in oppervlakte tussen de 11 en 60 m2 (prijsindicatie €110 per m2 per jaar exclusief g/w/l). Daarnaast is er een centrale ruimte van 133 m2. Deze geeft de mogelijkheid tot interactie tussen makers en bezoekers. Hier kunnen we ons werk zichtbaarheid geven en bezoekers betrekken en inspireren.

Contact
Mail naar cac@altijdwerkplaats.nl. We horen graag meer over wie je bent, wat je doet, wat je nodig hebt en hoe je past binnen onze gezamenlijke doelstelling. We hebben zin om mogelijkheden tot samenwerken te verkennen. Eerst even rondkijken? Dat kan natuurlijk ook, op maandag en vrijdag is er vrijwel altijd iemand aanwezig die je graag alles laat zien.

De GRRU is een locatie van de AltijdWerkplaats. De AltijdWerkplaats faciliteert projecten die meer ruimte geven aan de natuur, de biodiversiteit vergroten en tegelijkertijd meer waardevol werk creëren voor iedereen die aan de slag wil. 

Links:
Sociale en groene impact jaarverslag 2022  (onze bijdrage aan de Sustainable Development Goals volgens MAEX)
Overige jaarverslagen en achtergrond (en film)
GRRU als buurtinitiatief (filmopname postcode loterij)

Instagram:
grru_groeneruijter
altijdwerkplaats
greenteam_gooienvechtstreek
kwekerij_kasenco

Facebook:
@GRRU Groene Ruijter
@AltijdWerkplaats
@kwekerij_kasenco

Website:
https://altijdwerkplaats.nl/
https://wildetuinplanten.com/ (Kas&co valt sinds 1 januari onder onze stichting)

LinkedIn: AltijdWerkplaats

Pinterest AltijdWerkplaats

AltijdWerkplaats in het kort
Wij willen natuurinclusief denken en handelen bevorderen en de biodiversiteit vergroten waarmee we tegelijkertijd lokaal toekomstbestendig werk en meer economische zelfstandigheid creëren (en daarmee zingeving, voldoening en waardering voor de mens oogsten). Als pioniers streven wij naar een nieuwe (complementaire en betekenisvollere) economie, waar meer oog is voor de natuur en de aarde waarbij wij energie van mensen inzetten die nu nog onbenut is. Ons concept is een unieke kans om meer van deze energie op te halen voor het herstel van de natuur daar waar de huidige economie te kort schiet. Hierin maken wij juist (!) geen onderscheid in doelgroepen, achtergronden en domeinen. Alle uitgevoerde activiteiten bevinden zich op het snijvlak van natuur, inspiratie en educatie, circulariteit (reduce/re-use) en het creëren van werk in opdracht, voor de gemeenschap en voor onszelf.
AltijdWerkplaats is een CIC (Community Interest Company).

 

 

Recente projecten