De Groene Ruijter (GRRU)

David Attenborough’s getuigenis ‘A life on our planet’ wijst ons erop dat het 1 voor 12 is voordat wij als mensheid ons uitsterven onomkeerbaar regisseren.

Onder de streep hebben wij alleen toekomst als we ons duurzaam gaan verhouden tot onze aarde en een natuurlijk evenwicht creëren waarin alle levensvormen weer gedijen.

De afgelopen eeuw echter heeft de mens de aarde naar zijn hand gezet en daarbij geen rekening gehouden met het natuurlijk evenwicht. En dat breekt ons op. Er wordt ons een toekomst voor gehouden met extremer weer en minder biodiversiteit. Juist de ingrediënten nodig om te kunnen gedijen.

Dat betekent nu dat we de biodiversiteit moeten herstellen die we de afgelopen eeuw hebben vernietigd. “Rewild the world”. De truc is om onze levenstandaard te handhaven of misschien wel verhogen, zonder dat dit ten koste gaat van de aarde, én daarmee de biodiversiteit te herstellen.

“Nature is our biggest ally and our greatest inspiration: In this world a species can only thrive when everything around it thrives too. If we take care of nature, nature will take care of us.”

Inspiratie, evenementen, (flex)werkplekken, kantoor, proeftuin, educatie

De GRRU, GRoene RUijter, is één van de plekken waar we initiatieven verbinden die hard willen werken aan een wereld waarin plant en dier kunnen floreren (toenemende biodiversiteit) opdat wijzelf dat ook kunnen doen.  Wij willen er voor zorgen dat de mooiste tijd nog voor ons ligt!

De Groene Ruijter laat zien dat we natuurinclusief moeten denken en de natuur onderdeel moeten laten zijn in onze besluitvorming. Deze plek dient als katalysator waar we met z’n allen dat verschil gaan maken.

Heb je een initiatief, bedrijf, idee of product dat kan bijdragen aan dat verschil, zoek je een (flex)werkplek of kantoor op een unieke locatie midden in de Gooi en Vechtstreek of wil je een evenement, workshop, of bedrijfsuitje organiseren op onze inspiratielocatie?

Mail ons en we laten je de mogelijkheden zien.

Meer over de GRRU (Groene Ruijter):
Ons team
De Groene Ruijter: een inspirerende proeftuin
Het GroenLoket
Zomers pluktuin begint in de winter
Sneak peak bij de GRRU

Links:
Sociale en groene impact jaarverslag 2022  (onze bijdrage aan de Sustainable Development Goals volgens MAEX)
Overige jaarverslagen en achtergrond (en film)
GRRU als buurtinitiatief (filmopname postcode loterij)

Instagram:
grru_groeneruijter
altijdwerkplaats
greenteam_gooienvechtstreek
kwekerij_kasenco

Facebook:
@GRRU Groene Ruijter
@AltijdWerkplaats
@kwekerij_kasenco

Website:
https://altijdwerkplaats.nl/
https://wildetuinplanten.com/ (Kas&co valt sinds 1 januari onder onze stichting)

LinkedIn:
AltijdWerkplaats

Pinterest AltijdWerkplaats

Adressen:
Kwekerij Kas&Co, Kromme Rade 5, Kortenhoef
De Groene Ruijter (GRRU), Ruijterlaan 24a, Bussum
De Badloods op het terrein van De Groene Afslag, Amersfoortsestraatweg 117, 1251 AV Laren

Wil je helpen, leren of  op een andere manier bijdragen?
We kunnen altijd (professionele) groencoaches, vrijwilligers en liefhebbers met groene vingers gebruiken die ons bij de Groene Ruijter en/of in de wijken willen helpen de natuur te verrijken en om de biodiversiteit te vergroten. Ons GreenTeam helpt ons met kennis over het groen, maar je kunt natuurlijk ook gewoon lekker meedoen. Stuur een mailtje naar groenloket@altijdwerkplaats.nl.

Recente projecten