Het GroenBlauw loket

Welkom bij het GroenBlauw loket

Bij het Groenblauw loket kun je terecht met al je vragen over het vergroenen en klimaatadaptief inrichten van je tuin en leefomgeving.

Het Groenloket is er voor alle bewoners uit de regio die:

  • informatie zoeken over groene gevels, daken, moestuinieren, inheemse planten, composteren en andere initiatieven die kunnen bijdragen aan het vergroten van de biodiversiteit in je eigen leefomgeving.
  • informatie zoeken over hoe je je tuin klimaatadaptief kan inrichten. We helpen je graag verder met tips om regenwater op te vangen en vast te houden. Hierdoor vermindert de kans op wateroverlast, vindt er verkoeling plaats in periodes van extreme hitte én vergroot je de biodiversiteit en de aantrekkelijkheid van je tuin.
  • een groen initiatief willen opzetten. Heb je een briljant idee of project voor jezelf, de wijk, publieke ruimte of de natuur? Bij het Groenloket komen alle initiatieven ter verbetering van de natuur en vergroting van de biodiversiteit samen. Zo kun je hulp krijgen om met andere bewoners in contact te komen en/of hoe je het project kunt opzetten.
  • hulp nodig hebben bij het aanvragen van subsidies voor het vergroenen van je tuin of dak. Wil je zelf alvast kijken welke subsidies er mogelijk zijn? Klik hier voor subsidies: https://gooisemeren.nl/subsidies/duurzaamheidssubsidies/
  • zich willen inzetten voor de natuur in de wijk of regio of hieraan iets willen bijdragen.

Heb jij groene vingers?

We kunnen altijd (professionele) groencoaches en liefhebbers met groene vingers gebruiken die ons bij de Groene Ruijter en/of in de wijken willen helpen meer ruimte te geven aan de natuur, de biodiversiteit te vergroten en onze leefomgeving meer klimaatadaptief in te richten. Als groencoach adviseer je inwoners in de regio over de mogelijkheden en kun je gebruik maken van de kennis die in ons netwerk beschikbaar is.
Wil je bijdragen, meedenken of leren? Stuur een mailtje naar groenloket@altijdwerkplaats.nl.

Bovenstaande planten staan in de top 10 van inheemse planten die een waardevolle voedselbron zijn voor vele kleine dieren die in je tuin leven of er op bezoek komen. Bron: ‘Tuinieren met wilde planten’ van Martin Stevens. 

Links over hoe je zelf de buitenruimte klimaatproof kan maken

Openingstijden en contact

Elke dinsdagochtend van 10:00 tot 15.00 uur kun je langskomen bij het Groenloket bij de Groene Ruijter op de Ruijterlaan 24a in Bussum
Mail ons voor een afspraak via groenloket@altijdwerkplaats.nl. We zijn ook veel buiten, in het groen, daarom kan het soms een dagje duren voor je antwoord hebt.

 

Bron foto’s: Wolverlei, Martin Stevens (tevens lid van het GreenTeam)

Recente projecten