29 oktober 2022
Gratis compost bij Den Ouden in Muiderberg

Den Ouden Organics organiseert op zaterdag 29 oktober een compostactie voor inwoners van de gemeente Gooise Meren. Dit doen ze om inwoners te stimuleren om op organische wijze een gezonde en vruchtbare bodem te creëren. Tussen 8.00 en 14.00 uur kun je compost ophalen. Het is tevens een ‘open dag’ waar de mensen informatie kunnen krijgen over het groenbedrijf en zich kunnen laten informeren over duurzame oplossingen. Ook deelt Den Ouden de GRRU kortingsbonnen uit voor onze workshop ‘Composteren kun je leren’ die we in het voorjaar wederom gaan organiseren.

Locatie

Den Ouden – locatie ’t Gooi
Naarderstraatweg 6 in Muiderberg

Voorwaarden

Voor de gratis compost geldt: kom op tijd want op is op
De actie geldt alleen voor inwoners Gooise Meren en particulieren
Maximaal 1 m3 per huishouden
Neem legitimatie mee

Praktische tips

Heeft u last van een te zure grond (te lage ph), te droge grond of een harde bovengrond dan is groencompost het ideale middel om de grondstructuur te verbeteren. De compost die wordt verstrekt is schone groencompost, gemaakt van plantsoenafval dat is ingezameld via de milieustraat en eigen plantsoen onderhoudsdiensten, 100% circulair.

Uit het Bussums, Naarder- en Muidernieuws..

“Met onze Organic-divisie nemen we op dertien groenlocaties groene reststromen (groenafval) in, zoals hout, gras en blad. Deze komen vrij bij onder andere groenwerkzaamheden voor de gemeente of van hoveniers”, aldus een woordvoerder van Den Ouden.

“Denk aan het maaien van bermen en snoeien van takken langs de openbare weg. Het is natuurlijk zonde om niets te doen met deze grote hoeveelheden groene reststromen. Daarom maken we hier hoogwaardige oplossingen van die opnieuw ingezet kunnen worden in onder andere landbouw en de openbare ruimte. Voorbeelden hiervan zijn compost, houtvezel, teeltgrond en substraten. Zo is de cirkel weer rond! Tijdens het gehele proces zorgen we voor een maximaal rendement met een zo laag mogelijke CO²-uitstoot. En dat maakt ons trots.”

Meer weten?

https://www.denoudengroep.com/den-ouden-organic

Den Ouden sponsort de Groene Ruijter door natuurcompost, potgrond, groenaarde en teelaarde te leveren. Ook onderzoeken we samen hoe we kweekaarde kunnen verbeteren voor het kweken van de inheemse planten in onze kas.

 

De AltijdWerkplaats gaat voor groeiende impact op natuur en werk. We verbinden initiatieven die hard willen werken aan een wereld waarin plant en dier kunnen floreren en waar we tegelijkertijd werk creëren voor iedereen die wil bijdragen. Dit doen we op onze locaties GRRU Groene Ruijter in Bussum en de Badloods in Laren.

Op naar meer inspiratie!

“If we take care of nature, nature will take care of us.”
~David Attenborough

Recente projecten