zaterdag 22 juli 2023 – 10:00 tot 14:00 uur inloopdag GRRU Groendak!

Inloopdag 🌱🏡
Open Groendak bij de GRRU! Kom jij ook het dak op?

Een groendak is een dak op je huis of schuurtje dat bedekt is met planten. Goed voor de biodiversiteit, want je creëert een fijne plek voor bijen, vogels en vlinders. Het vergroent het leefklimaat, zorgt voor schonere lucht en verlaagt de omgevingstemperatuur. Het groen vormt een regenwaterbuffer, wat de afvoer ontlast. Bovendien zorgt het dat de dakbedekking langer meegaat en verbetert het de isolatie.

[one-third-first][/one-third-first]
[one-third]

Groendaken leggen

[/one-third]
[one-third][/one-third]

Wil je meer weten over een groendak voor jouw huis of schuur? Kom dan langs bij  de Groene Ruijter tijdens de Groendak inloopdag op zaterdag 22 juli. Onze inloopdag houden wij om informatie te geven over groene daken en de voordelen die hiermee gebaat zijn zoals meer biodiversiteit, vergroenen van je omgeving en nog veel meer. Wil je van je dak een groendak maken maar weet je niet hoe te beginnen en of het überhaupt kan? Dan is deze open dag iets voor jou. Wij geven informatie over de verschillende mogelijkheden en over de aanleg van een sedumdak. En….. JE KAN HET DAK OP om onze diverse model sedumdaken te bekijken. Hoe ziet het groendak er uit, wat zijn de beplantingsmogelijkheden? Wat zijn jouw wensen voor een groendak?

Kom kijken, maak ter plekke een afspraak voor een persoonlijk adviesgesprek en neem een foto of tekening mee van je dak.
Maar alleen kijken en nieuwsgierig zijn mag ook 😉

Datum: zaterdag 22 juli.
Adres: De Groene Ruijter, De Ruijterlaan 24A in Bussum.
Tijd: 10.00-14.00 uur.

Speciaal voor inwoners van Gooise Meren is er deze zaterdag ook een speciaal spreekuur NL Tegelwippen. U kunt tussen 13.00 – 16.00 uur meer info krijgen over het NK Tegelwippen, de Tegeltaxi (die uw tegels kan komen ophalen) en ideëen voor beplanting.

https://gooisemeren.nl/duurzaamheid/tegeltaxi/
https://www.nk-tegelwippen.nl/

 

Achtergrond informatie over groendaken.

Wist jij dat?..

Het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht een subsidieregeling heeft voor groene daken, dak- en geveltuinen. Voor alle inwoners uit de regio biedt energiecoöperatie Wattnu een collectieve inkoopkorting aan bij leverancier Groendak. De prijzen worden gunstiger als meerdere buurtbewoners zich aanmelden.

 

 

 

Recente projecten