Update: Circulair gebouwde (t)huiskamer in de GRRU

Intussen is in het december en begint de (t)huiskamer l’Oase in de GRRU vorm aan te nemen. Er is en wordt nog steeds hard gewerkt onder de bezielende leiding van ontwerper Solmaz. Het creëren van een originele ruimte met gebruikte materialen is dan ook een kolfje naar haar hand. Meer dan honderd van zulke projecten op meerdere plekken in de wereld heeft deze vrouw al op haar naam staan. Overigens allesbehalve makkelijk om bestaande voorwerpen en materialen passend te maken. Ze hecht er echter aan om hoe ze materialen ook gebruikt, de oorsprong altijd zichtbaar blijft.

Maar het lukt haar om met ongebruikelijke keuzes een passende vorm te vinden. Een paar voorbeelden hiervan: een muur is helemaal behangen met terracotta plantenpotten, in alle maten en vormen. Uiterst decoratief en een onmiskenbare knipoog naar het groene hart van het initiatief. Om de galm uit de hoge ruimte te halen, is het zwarte plafond bekleed met zwarte plastic veenmankratjes, oorspronkelijk bedoeld voor de inheemse planten. Klinkt misschien niet mooi maar dat is het wel. Van bakstenen metselde Solmaz een bar, niet netjes op elkaar gestapeld, maar haaks op elkaar. Achter de glazen raampjes van een oude houten kast hebben de planten het zichtbaar naar hun zin.

Uiteraard zijn er ook ideeën van anderen verwezenlijkt en heel veel handen zorgden voor deze transformatie. Zo maakte medewerker en glazenier Paul Leur kleurrijke glas-in-loodramen tussen het restaurant en de keuken. Oude kerkramen transformeerde hij naar juweeltjes met de geometrische vormen van de Amsterdamse school, versierd met plantenstengels en bloemknoppen. Kortom: alles ziet er net wat anders uit dan gebruikelijk maar het past zo goed bij elkaar, is origineel en geeft een fijne sfeer. Dat is dan ook Solmaz’ doel: een huiskamer creëren waar je je thuis voelt en niet meer weg wil. Het kan niet anders dan dat gaat lukken.

Nog even een paar maanden wachten totdat iedereen er van kan komen genieten: in februari 2024 hoopt Solmaz de nieuwe aanwinst af te hebben!

 

Meer informatie over Solmaz:
https://www.instagram.com/solmaz_primavera_architect

Email us post@altijdwerkplaats.nl
Instagram; @solmaz_primavers_ architect
Facebook; Solmaz Primavera
website: http://www.solmazprimavera.com
Article NRC: “De oorlog dwingt mij aan een nieuwe fase te beginnen”  (De oorlog dwingt mij aan een nieuwe fase te beginnen (pdf))

Recente projecten