GRRU kinderexpeditie – Bloemetjes Buiten Bingo met plantenbioloog Iko Koevoets

GRRU kinderexpeditie 

Bloemetjes Buiten Bingo!

Sluit je aan bij ónze BBB en ga op zoek naar bingo in de tuinen rondom de GRRU in de laatste week van de zomervakantie! Kijk samen met plantenbioloog Iko om je heen naar bloemen, vruchten en bladeren | woensdag  30 augustus | #GRRU | 10.00 – 11.30 uur -> graag inschrijven onderaan deze webpagina.

Planten vieren feest
Het is (een natte) zomer en de planten vieren feest. Verzamel je mee? Dan kijken we samen wat voor ’n bloemen, bladeren en vruchten de planten maken. En waarom planten dat doen. En wie weet… roep jij straks heel hard bingo!

[one-third-first][/one-third-first]
[one-third][/one-third]
[one-third][/one-third]

Je gaat samen met Iko  op zoek naar allerlei soorten bloemen, vruchten en bladeren. Zij maakt voor alle kinderen een sticky bingokaart. Jij kunt daar dan de verschillende soorten op plakken. Iko leert je hoe je kunt identificeren wat je op je bord geplakt hebt en wat je eigenlijk altijd al kunt zien en vinden in je achtertuin of in het bos. Na afloop ga je met een prachtige natuur raamdecoratie naar huis. Maak je klaar voor de Bloemetje Buiten Bingo!

[one-half-first][/one-half-first]
[one-half][/one-half]

Iko
Iko Koevoets is plantenbioloog en moeder van 3 kids. In haar werk brengt ze vele uren achter een computer door om met behulp van data planten beter te leren begrijpen en hun gedrag beter te kunnen voorspellen. Maar hoe hard ze ook haar best doet, planten blijven haar dagelijks verbazen. Die verbazing brengt ze graag over en het liefst buiten natuurlijk met haar voeten ‘down to earth’ tussen de planten.

Wat
Bloemetjes Buiten Bingo
Wat voor ’n bloemen, vruchten en bladeren maken de planten om je heen?
Met een glaasje limo en koek.

Wie
Kinderen vanaf 6 jaar
Kinderen vanaf 4,5 jaar onder begeleiding van ouders
Maximaal 8 kinderen (zonder begeleiding)
Maximaal 10 kinderen in totaal

Waar
GRRU Groene Ruijter
De Ruijterlaan 24a
1403 VE Bussum

Wanneer
Woensdag 30 augustus
10.00 – 11.30 uur
Als het regent gaat de expeditie toch door. In dat geval plukken en zoeken we vantevoren wat vruchten, bloemen en bladeren, doen we de bingo binnen en kunnen we gezellig praten over wat we zien. Bij een beetje regen gaan we wel naar buiten, dus regenlaarzen en regenjas mee!

Contact
Reuring@altijdwerkplaats.nl

[one-half-first][/one-half-first]
[one-half][/one-half]

Uitnodiging
Met deze sessie willen we jou en je ouders ook inspireren om anderen te inspireren. Hoe meer mensen verwonderd raken over de schoonheid van de biodiversiteit op aarde, hoe beter dat voor de aarde is. Dus.. wie neem jij mee naar deze inspiratiesessie? Vraag je vriendje of je buurmeisje mee en word zelf inspirator!

Deze inspiratiesessie is interessant voor alle kinderen die graag meer willen weten over de natuur en vergroting van de biodiversiteit. Help je mee samen werk te maken van de natuur? Schrijf je dan snel in! De speciale introductieprijs voor deze kinderexpeditie is 12,50 euro.Heb je vragen, mail ons op reuring@altijdwerkplaats.nl

Recente projecten