GRRU inspiratiesessie – Biomimicry

LEER ONTWERPEN VAN 30 MILJOEN ÉCHT DUURZAME ONTWERPERS!
Biomimicry? Iedereen kan leren van de natuur!

We voelen steeds meer urgentie om duurzamer te leven. Om zelf stappen te nemen om verantwoord om te gaan met de natuur. De beste inspiratiebron hiervoor? “Dat is de natuur zelf”, zegt Christiaan Uittenbosch stellig. “Die heeft de afgelopen 3,8 miljard jaar bewezen wijzer te zijn dan alle mensen bij elkaar. Zonder afval en zonder de natuurlijke systemen te beschadigen!”

Een nieuwe wereld aan inspiratie
Christiaan vormt met Bas Adib https://firedupandgo.com/. Dit jonge bedrijf verzorgt vanuit de GRRU (Groene Ruijter) in Bussum training en advies over design en leiderschap in duurzame innovatie. “Het leren van de natuur biedt ons een schat aan kennis die we kunnen gebruiken om onze wereld te verbeteren. Om oplossingen te vinden die effectief zijn, én harmonieus met onze omgeving samenwerken. Deze nieuwe manier van denken en samenwerken heet biomimicry.”

Pauwenveren
“Veel mensen zijn op zoek naar manieren om duurzaam de toekomst in te gaan. Zonder het gevoel te krijgen dat we steeds ‘minder mogen’. Dat is precies wat biomimicry op een een hoopvolle, positieve en inspirerende manier laat zien. Voor het ontwikkelen van verf kun je je bijvoorbeeld laten inspireren door de pauwenveren. Die bevatten geen toxische pigmenten die schadelijk zijn voor de gezondheid. En ze laten lichtstralen door, in plaats van ze te absorberen. Daardoor blijven kleuren heel lang goed.”

Vliegen in V-formatie
Hij vertelt hoe de onderzoekers van Airbus leren van insecten, vogels en vleermuizen. “De vleugelvorm van een albatros wordt nu nagebootst bij vliegtuigvleugels. Ook worden testen gedaan met vliegen in een V-formatie, zoals vogels dat doen. Zo levert de natuur oplossingen voor de meest uiteenlopende vraagstukken in de chemie, architectuur, weg- en waterbouw. Onze missie is om mensen hiermee in aanraking te brengen. Dit doen we onder andere op de beroepsopleiding voor architecten.”

Inspiratiesessie
“Je ziet het pas echt als je het doorhebt. En dan zie je een soort vuur aangewakkerd worden bij mensen”, benadrukt Christiaan. Wil jij zelf ook eens zien en leren hoe biomimicry werkt? Meld je hieronder aan voor de GRRU inspiratiesessie van Christiaan en Bas bij de GRRU in Bussum op donderdag 29 februari om 16.00 uur.

Vergroeningsvragen?
Heb je vragen over bijvoorbeeld duurzame tuinontwerpen, inheemse planten, wilde dieren of aanleg van een vijver? Het (Green)Team van de GRRU helpt je graag verder. Doe inspiratie op bij de Ruijterlaan 24a in Bussum. Het GroenBlauw loket is elke dinsdag van 10.00 tot 15.00 uur geopend. Ook kun je de websites van gemeente Gooise Meren en Samen Sneller Duurzaam Gooise Meren bekijken: duurzaam.gooisemeren.nl en samensnellerduurzaamgooisemeren.nl.

Meer info?
https://thebiomimicrystudio.com/

GRRU INSPIRATIESESSIE BIOMIMICRY – schrijf je in!

Wat
Waarom is Biomimicry zo relevant?
– Eén van de snelstgroeiende innovatie-disciplines
– Een essentieel onderdeel van een duurzame toekomst
En wat is Biomimicry?
– Innovatie geïnspireerd door de natuur
– Case studies en praktische voorbeelden

Wie
Iedereen met een passie voor de natuur! Heb je misschien wel eens van Biomimicry gehoord, houd je je bezig met innovatie en zoek je naar nieuwe inspiratie. Of ben je bezig met duurzaamheid en gewoon ​heel benieuwd wat we allemaal VAN de natuur kunnen leren om duurzamer te ​kunnen innoveren.

Waar
GRRU Groene Ruijter
De Ruijterlaan 24a
1403 VE Bussum

Wanneer
Donderdag 29 februari
16.00 – 17.30 uur

Contact
Reuring@altijdwerkplaats.nl

Uitnodiging
Zin in een nieuwe wereld aan inspiratie?  Schrijf je snel in via reuring@altijdwerkplaats.nl!
Met deze sessie willen we jou ook inspireren om anderen te inspireren. Hoe meer mensen verwonderd raken over de schoonheid van de natuur, hoe beter dat voor de aarde is. Dus.. wie neem jij mee naar deze inspiratiesessie? Vraag je vriend, collega of buurvrouw mee en word zelf inspirator!

 

Recente projecten