AltijdWerkplaats en Kas & Co samen verder

Het bruist weer volop bij de Groene Ruijter in het nieuwe jaar. Trots en vereerd maken wij bekend dat we onze groene slagkracht gaan vergroten door de activiteiten van wilde planten kwekerij Kas&Co in Kortenhoef onder te brengen bij de AltijdWerkplaats.

We gaan samen verder op weg naar een groene en biodiverse toekomst. Hiermee denken wij de continuïteit van de teelt van inheemse en wilde planten te kunnen waarborgen en onze gezamenlijke doelstellingen beter te kunnen verwezenlijken, namelijk het vergroten van de biodiversiteit en het creëren van waardevol groen lokaal werk.

We gaan op dezelfde voet door in Bussum bij de GRRU Groene Ruijter en Kas&Co in Kortenhoef. We blijven advies geven op het gebied van biodiversiteit in de stad, wilde planten kweken voor kleine kwekers en zorgboerderijen en voorlichting geven aan verenigingen, bewonersgroepen etc. Ook blijven we met liefde planten leveren aan particulieren, hoveniers en overheden.

Het belang van wilde planten Wilde planten in tuinen, op daken en in de openbare ruimte geven niet alleen de bedreigde biodiversiteit zoals wilde bijen, vlinders, vogels en andere dieren een plek om te leven, maar leren mensen ook veel over de pracht van onze wilde flora die onder druk staat.

Naast de kwekerij dragen onze andere initiatieven zoals het leggen van groendaken, de voorlichting via het GroenLoket, onze circulaire bouwkunsten en de ontwikkeling van inspiratielocatie GRRU Groene Ruijter eveneens bij aan het creëren van meer groene vierkante meters in onze regio.

Wist je dat.. Als Community Interested Company (CIC) laat de AltijdWerkplaats CIC de verdiensten terug vloeien in de gemeenschap. We gaan hiermee voor groeiende impact op de natuur en waardevol groen werk.

Wil je helpen, leren of  op een andere manier bijdragen? We kunnen altijd (professionele) groencoaches, vrijwilligers en liefhebbers met groene vingers gebruiken die ons bij de Groene Ruijter, bij KAS&CO en/of in de wijken willen helpen de natuur te verrijken en om de biodiversiteit te vergroten. Ons GreenTeam helpt ons met kennis over het groen, maar je kunt natuurlijk ook gewoon lekker meedoen. Stuur een mailtje naar groenloket@altijdwerkplaats.nl.

Bovenstaande planten staan in de top 10 van inheemse planten die een waardevolle voedselbron zijn voor vele kleine dieren die in je tuin leven of er op bezoek komen. Bron: ‘Tuinieren met wilde planten’ van Martin Stevens. 

Openingstijden en contact Voor overige vragen of voor het maken van een afspraak, mail ons ook via groenloket@altijdwerkplaats.nl. We zijn veel buiten, in het groen, daarom kan het soms een dagje duren voor je antwoord hebt.

De kas is iedere dinsdag en donderdag open van 09:00 tot 17:00 uur.

Adressen:

Kwekerij Kas&Co, Kromme Rade 5, Kortenhoef

De Groene Ruijter (GRRU), Ruijterlaan 24a, Bussum

Meer informatie:

GroenLoket van de Groene Ruijter – iedere dinsdag inloopochtend voor al je groene vragen en aanbod

De biodiversiteit vergroten? Ga aan de slag met inheemse planten in je tuin (interview Nature Today met Martin Stevens)

De AltijdWerkplaats gaat voor groeiende impact op natuur en werk. Bij de Groene Ruijter, onze inspiratielocatie voor biodiversiteit, verbinden we initiatieven die hard willen werken aan een wereld waarin plant en dier kunnen floreren.

Bron foto’s:

Caroline Schröder https://carolineschroder.nl/, Wolverlei, Martin Stevens (tevens lid van het GreenTeam)

Recente projecten